Varmt välkommen till
Olidans Gästhus i Trollhättan


   Olidans gästhus är naturskönt beläget på den s.k. "kanalön" invid Trollhättekanal i Trollhättan. Gästhuset tillhör Olidans stadsherrgård som uppfördes 1789 som tjänstebostad för officerarna som övervakade kanalbygget. Hergården tillhörde senare Kanalbolaget och övergick under 1900-talet till Vattenfall AB och blev direktörsbostad. På 1990-talet såldes fastigheten ut till privat ägo, och ägs idag av Stefan Christiernin. Gästhuset var från början del av försvarets övernattningsbostäder och förråd som fanns belägna på kanalön men gjordes under privat ägo om till en modern bostad. Det totalrenoverades 2011 inklusive nytt kök och badrum för vänner, familj och släktingar.

Gästhuset är ca 60 kvm stort med två sovrum, kök med öppen planlösning mot ett allrum, samt badrum och en liten tambur. Det är fullt möblerat med tre permanenta sängar och en extra bäddbar soffa för två vuxna i allrummet. Sängarna är fördelade med en dubbelsäng i det större sovrummet och en enkelsäng i det mindre. Det är fullt utrustat med tvättmaskin, dusch och toalett, TV, DVD, damsugare, microvågsugn, spis med ugn, kaffebryggare, kyl och frys. Framför gästhuset finns en liten tillhörande uteplats med grillmöjligheter, liksom egen parkeringsplats. Dessutom finns stora fina grönområden med promenadstråk och cykelmöjligheter runt kanalön precis intill gästhuset. Trollhättans slussar, Trollhättans kyrka, Olidans kraftstation (Sveriges första vattenkraftverk), "Insikten" (kraftverksmuseum) med linbana och "Trollhättefallen" är alla inom kort gångavstånd på någon kilometer. Området invid slussportarna bjuder på många vackra platser för en fika i det gröna eller en grillkväll.

Avståndet till centrum (Drottningtorget) är ca 2 km eller 20 min gångväg. Mitt emot gästhuset, på andra sidan kanalen återfinns bl.a. Saabs bilmuseum, Innovatum Science Center,Företagens hus, gym och Trollhättans turistbyrå, dit man enkelt tar sig över gångbron.
Via slussarna kan man också promenera eller cykla till
detta spännande område med unik industrihistoria.

Det är möjligt att hyra Olidans gästhus för
för begränsad tid när inte våra släktingar, vänner,
eller vår familj behöver gästhuset.
Det är också möjligt att hyra sängkläder, handukar,
badlakan och pick-nick-väska om så önskas.

För mer detaljer, vänligen se prislista,
information och avtalsvillkor i länkarna till vänster.


Väl mött
/Stefan Christiernin med familj